Tort Diplomat

Tort DiplomatSe pune gelatina la inmuiat cu zeama de compot, coktail si zeama de lamaie si se lasa sa se intareasca (daca e pusa langa o sursa de caldura se intareste in max 3 ore); Gelatina, galbenusurile si zaharul se pun la foc mic pana se face ca o ciulama; Albusurile se bat spuma cu putina sare. Separat se bate frisca iar jumatate de cantitate se opreste pentrut ornat; Cealalta jumatate se amesteca cu albusurile spuma si cu gelatina calduta (atentie, gelatina sa fie calduta pentru ca altfel nu se va omogeniza); Peste aceasta compozitie se adauga portocala taiata cubulete, ananasul din compot si fructele din coktail. Compozitia rezultata se rastoarna intr-o cratita de 3 kg (de preferat sa fie un castron din plastic umed sau se pune folie de aluminiu, ca se desprinde mai usor dupa intarire!); Se lasa la frigider pana se intareste, apoi se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca ramasa si fructe, adica portocale, kiwi, ananas, piersici, etc...


8 portii

3 oua
4 pliculete gelatina dr. Oetker
250g zahar
1 cutie compot ananas
1 cutie cocktail de fructe
1 portocala
1/2 kg frisca
200 ml hulala
putina zeama de la o lamaie

Pofta Buna !