Tort de ciocolata din Lotringia

Tort de ciocolata din LotringiaSe incinge cuptorul la 200 grade, se rupe ciocolata bucatele, se incalzeste frisca, dar nu se da in fiert si se topeste ciocolata in frisca fierbinte. Se adauga untul, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca putin; Se despart ouale, se amesteca galbenusurile cu zahar pana fac spuma, apoi se amesteca ciocolata lichida cu galbenusurile, cafeaua, migdalele si amidonul; Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia de ciocolata in forma si se tine 30 de minute la cuptor. Incercam cu scobitoarea, pentru a vedea daca tortul s-a facut sau nu. Este gata cand nu mai ramane lipit aluat pe ea; Se lasa tortul sa se odihneasca putin in forma, sr desprind marginile, se raceste, se taie in felii si se serveste.


12 portii

250 g ciocolata semi amaruie
100 ml frisca lichida
100 g unt
4 oua
100 g zahar
1 ceasca mica de cafea tare
200 g migdale macinate
3 linguri de amidon
unt pentru uns tava

Pofta Buna !