Tocanita de vitel

Tocanita de vitel Carnea se spala, se tamponeaza cu un servet curat, dupa care se taie in fasii lungi si subtiri. Se taie cepele pestisori si se auresc intr-o cratita cu putin ulei, apoi se adauga carnea, sarea si piperul. Costita afumata se taie julien si se prajeste timp de cateva minute. Dupa ce carnea a prins o usoara crusta aurie, se toarna vinul si se lasa cratita pe foc mic. Atunci cand carnea este aproape fiarta, se vor adauga fasiile de costita. Intr-o alta tigaie se prajesc usor feliile de rosii si ardei si apoi vor fi turnate peste tocana. Se serveste pe platou sau farfurie, cu garnitura formata din ardeii si rosiile calite.


4 portii

500 g carne de vitel
300 g ceapa
100 ml ulei
250 g costita afumata
100 g rosii
100 g ardei colorat
100 ml vin alb sec
sare si piper

Pofta Buna !