Tocana de legume

Tocana de legumeSe curata si se spala toate legumele si zarzavaturile. Morcovii, cartofii, patrunjelul si telina se curata si se taie in felii subtiri. Ardeii se taie marunt, iar varza fideluta. Se ia o cratita suficient de mare pentru tocana de legume. Mai intai se rumenesc cepele tocate, in ulei sau untura fierbinte; tocana de legume iese deosebit de gustoasa daca folositi mai multa grasime. Se presara 1 lingura de boia dulce, apoi se adauga zarzavatul. Se lasa sa se caleasca 5 minute. Daca punem la tocana de legume si cateva buchetele de conopida (sau vanata) este bine ca aceasta sa se prajeasca separat in putin ulei, inainte de a fi adaugata la mancare. Se completeaza tocana cu rosiile taiate in felii sau 100 ml suc de rosii, sare, apa cat sa aiba in ce fierbe legumele. Se acopera si se lasa tocana de legume sa fiarba acoperit, la foc mic sau in cuptor.


ingrediente:

2 cartofi mari
2 morcovi
1 telina
1 patrunjel
2 ardei grasi sau gogosari
2-3 rosii sau suc de rosii
1/4 varza
2 cepe
6 linguri de ulei
verdeata
sare, piper, boia dulce optional: 1/3 conopida, 1 vanata, 1 mana pastai de fasole verde

Pofta Buna !