Tarta cu mere si struguri

Tarta cu mere si struguri Se amesteca faina cu sarea, untul si apa, pana se obtine un aluat omogen. Daca este cazul, se mai adauga apa, pana cand se obtine un aluat potrivit de tare. Se formeaza 2 bile din aluat, se acopera cu folie si se pun in frigider timp de circa 20 de minute. Se pun sucul si coaja de portocala intr-o cratita. Se adauga merele curatate de coaja si samburi, strugurii, nucile si zaharul tos. Se intinde o foaie cu grosimea de 3 mm, de forma rotunda, se captuseste cu ea o forma de tarta, care in prealabil a fost tapetata cu hartie de copt. Peste foaie se pune amestecul de mere si struguri, distribuind uniform compozitia si avand grija sa se intercaleze fructele intre ele. Se presara cu inca putin zahar. Se coace circa 20-25 de minute, la foc potrivit, pana cand este rumenita uniform.


8 portii

300 g faina
100 g unt
2 mere
1 portocala
300 g mere
300 g struguri
50 g nuca
200 g zahar

Pofta Buna !