Supa de iarna

Supa de iarnaFasolea se alege, se spala, se lasa la inmuiat, dupa care se pune la fiert. Carnea se taie cubulete.Dupa ce a dat cateva clocote, se schimba apa in care a fiert fasolea, se inlocuieste cu alta apa si se adauga si cubuletele de carne, dupa care se pune din nou la fiert.Zarzavatul se curata, se spala, cartofii se taie in felii, iar telina si varza se taie in sferturi si se adauga in supa.Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba si zarzavatul. Se amesteca smantana cu faina si galbenusul, se adauga putina supa si, cand supa este gata, se toarna in cratita.Se serveste in bol de supa, cu frunze de telina tocate marunt deasupra.


Ingrediente

200 g carne de vita
200 g carne afumata de porc
100 g fasole uscata
200 g cartofi
100 g varza
1 ou
1/2 legatura de telina
100 g smantana
30 g faina
sare

Pofta Buna !