Sote de pipote

Sote de pipote Pipotele se curata de membrana, se spala, se taie bucatele, apoi se inabusa in putin ulei. In timpul inabusirii se mai adauga putina apa si se fierb pipotele pe jumatate. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in ulei cu putina apa. Se adauga pasta de tomate dizolvata in apa si rosiile care au fost curatate, spalate si taiate felii. Se amesteca usor componentele, se adauga pipotele, piperul pisat cu sarea si se continua fierberea pentru circa 30 de minute, timp in care se adauga cate putina apa sau supa ramasa de la fiertul pipotelor. La sfarsit, cand s-a redus lichidul si componentele sunt gata inabusite, se adauga vinul, si se condimenteaza dupa gust.


4 portii

500 g pipote
50 ml ulei
100 g ceapa
50 g pasta de tomate
50 ml vin
100 g rosii
100 g ardei colorat
sare si piper

Pofta Buna !