Mici Traditionali Romanesti

Muschi de vita la gratarCarnea se trece, de două ori, prin maşina de tocat. Pâinea se umezeşte şi se amestecă bine cu usturoiul pisat, apoi se pune peste carne. Compoziţia se ia la frământat cu sare, piper, se adaugă condimentele, cimbrul şi bicarbonatul şi se amestecă bine, până devine ...[ toata reteta ]

Muschi de vita la gratar

Muschi de vita la gratarMuschiul de vita se taie in 4 bucati egale. Se ung bucatile cu ulei, apoi se dau prin piperul verde macinat. Ceapa se taie in 4.Se infige in fiecare ceapa cate 4 cuisoare si se pune in crestaturile facute cate 1 lingura de ulei...[ toata reteta ]

Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratarPieptul de pui se taie in felii de aproximativ 1cm grosime si acestea se pun intr-un castron. Se taie ceapa in felii. Vanata si dovleceii se taie in rondele.Ardeiul gras curatat de cotoare si seminte se taie in sferturi...[ toata reteta ]

Frigarui din pui cu ardei gras

Frigarui din pui cu ardei grasTai cubulete carnea spalata si curatata de pielite. Le condimentezi cu condimente pentru friptura de pui, iar ardeiul gras spalat si curatat il tai bucati...[ toata reteta ]

Ceafa de porc la gratar

Ceafa de porc la gratarSpeli carnea, o usuci folosind un servet si o tai in felii groase de 1,5-2 cm. Bati feliile cu un ciocanel pentru snitele. Le ungi cu putin ulei, folosind o pensula. Le frigi pe gratarul incins si, pe masura ce se patrund si se rumenesc pe ambele parti, le scoti intr-un castron, le presari cu sare si piper si le pastrezi la cald, pana cand pregatesti legumele...[ toata reteta ]

Frigarui din piept de pui

Frigarui din piept de puiPieptul de pui se spala, se usuca si se taie bucati subtirisi patrate de 3-4 cm. Se condimenteaza si se lasa la rece. Rosiile se spala si se taie rondele suficient de groase, astfel incat sa nu se rupa cand se frig...[ toata reteta ]

Frigarui din legume

Frigarui din legumeCiupercile se curata, se spala, si se taie in bucati dupa marime. Se spala rosiile si se taie in felii rotunde. Se curata dovleceii si ardeii, se spala si se taie in felii...[ toata reteta ]

Salau la gratar

Salau la gratarSe amesteca intr-un bol mierea cu vinul, mustarul, uleiul, sare si piper.Se amesteca bine sosul obtinut si se unge...[ toata reteta ]

Pulpe de pui dezosate la gratar

Pulpe de pui dezosate la gratarPulpele dezosate se spala si se pun intr-un castron. Deasupra se toarna vinul, usturoiul zdrobit, boiaua, sarea si piperul...[ toata reteta ]

Pui la frigare

Pui la frigarePuii se taie in jumatati pe lung, se spala, se sterg , se dau cu sare si piper. Se impaneaza pe sub piele cu bucatele de slaninuta si cu catei de usturoi...[ toata reteta ]

Mixt grill cu mujdei

Mixt grill cu mujdeiSe spala carnea, se scurge de apa, se sterge cu un servetel de bucatarie, se unge cu mustar si se pune intr-un castron.Se toarna peste ea aproximativ 50 ml ulei si se presara cu boia, cimbru, sare si piper. Se amesteca bine...[ toata reteta ]

Frigarui cu dovlecei

Frigarui cu dovleceiSe curata carnea de pielite, se spala, se scurge de apa, se sterge cu un servet, apoi se taie in cubulete cu latura de circa 2-3 cm.Se spala dovleceii si se taie in rondele de circa 2cm grosime...[ toata reteta ]

Frigarui haiducesti

Frigarui haiducestiCarnea se taie in cubulete. Se da cu sare, se pune boia peste si se lasa la frigider cateva ore. Cubuletele de carne se pun pe betisoare si se pun la fript pe gratar. Cand sunt bine patrunsi se stropesc frigaruii cu ulei...[ toata reteta ]

Pui la gratar

Pui la gratarPieptul se dezoseaza si se taie in felii cat mai subtiri. Pulpele se taie in doua bucati, si se cresteaza cu cutitul.In acest fel pulpele se vor face in accelasi timp ca si pieptul de pui...[ toata reteta ]

Peste la gratar

Peste la gratarCrestam pastravii pe fiecare parte la distanta de 1-2 degete. Ii trecem apoi sub un jet de apa si ii uscam bine cu servetele de hartie. Ii umplem pe fiecare cu cca 5 fire patrunjel si 1/2 felie de lamaie taiata bucati mici.Ungem pastravii cu cate 1 lingurita ulei pe fiecare parte...[ toata reteta ]