Miel invelit in rozmarin

Miel invelit in rozmarin 1 pulpa de miel de circa 2kg, 4 catei de usturoi taiati felii subtiri, 6 fileuri de ansoa taiate in patru, piper negru, 2 lingurite ulei de masline, 10-12 crengute de rozmarin, 100 g pasta de masline, sucul de la o jumatate de lamaie

Sterge mielul si lasa-l intr-un loc racoros pentru a se usca bine. Aceasta conteaza foarte mult pentru savoare. Curata-l de toata grasimea in exces. Fa incizii pe toata suprafata mielului folosind un cutit mic si bine ascutit, taind buzunarele de circa 2 cm adancime. In fiecare incizie pune cate o feliuta de usturoi si o bucata de ansoa, apoi presara suficient piper pe aceasta suprafata. Incinge jumatate din ulei intr-o tigaie si prajeste mielul pana se rumeneste pe toate partile. Ia tigaia de pe foc, lasa sa se linisteasca si intre timp preincalzeste cuptorul la 200C. Unge mielul cu pasta de masline si apoi inveleste-l in crengutele de rozmarin, legandu-l bine cu sfoara. Daca aveti rozmarin praf, atunci presarati din abundenta rozmarinul pe tot mielul. Repune mielul in tigaie, presara deasupra uleiul ramas si sucul de lamaie si pune tigaia la cuptor. Gateste-l timp de 15 minute fara sa deschizi cuptorul, iar apoi pentru inca 15 minute, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe alta. Scoate-l din cuptor si lasa sa se linisteasca sfert din timpul cat l-ai gaitit. Taie-l bucati, orneaza cu rozmarin si serveste-l.

Miel cu fricase de varza si ciuperci

Miel cu fricase de varza si ciuperci 1 lingurita ulei, 1 file de miel,1 l ciorba de miel, ½ morcov, ½ telina, ½ ceapa, 1 catel de usturoi Pentru fricase: 2 lingurite ulei de masline, 1 catel de usturoi taiat fin, ½ ceapa taiata rondele, cimbru, 200 g varza taiata fasii, 3 ciuperci mari taiate felii

Incalzeste tigaia bine. Toarna uleiul in care prajesti putin mielul pe toate partile. Intre timp, pune intr-un vas cu apa zeama de miel, morcovul, telina, ceapa si usturoiul si lasati-le sa fiarba. Adauga mielul si fierbe pentru 2 minute. Scoate-l din apa si lasa-l sa se raceasca. Pentru fricase, incinge bine tigaia, adauga uleiul de masline, usturoiul, ceapa si cimbru. Gateste pentru 2-3 minute pana cand s-au legumele inmuiat putin. Adauga varza si prajeste pentru 5 minute. Adauga ciupercile si mai prajeste pentru alte 2-3 minute. Adauga 50 ml din apa in care au fiert legumele si mai firbe totul pana scade de tot apa.

Miel cu cartofi

Miel cu cartofi 1 bucata de miel, fara os, si curatat de grasime, 2 lingurite de ulei de masline, ½ ardei galben, taiat felii, ¼ ceapa, taiata rondele, 55 g masline negre, taiate in doua, 200 g rosii de la cutie, busuioc, Pentru cartofi: 30 g unt, ½ ceapa, taiata fin, 1 cartof mic, taiat felii subtiri, sare si piper, 50 ml supa de legume

Preincalzeste cuptorul la 200C. Pentru miel, unge carnea cu o lingurita de ulei de masline si asezoneaza-l cu sare si piper. Incalzeste foarte bine o tigaie. Pune mielul si prajeste-l pentru 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana cand e suficient de fraged ca sa intre o furculita. Intr-o tigaie separata, incalzeste uleiul ramas. Pune la prajit ardeii si ceapa si lasa-i pe fo 3 minute pana se inmoaie. Adauga maslinele si rosiile si prajeste-le timp de 2 minute, apoi adauga mielul deja prajit si lasa-l sa se incalzeasca timp de un minut. Presara busuiocul, ia tigaia de pe foc si tine mielul la cald sub capac. Pentru cartofi, incalzeste 15 g de unt intr-o tigaie, la foc mic. Prajeste in el ceapa pentru 3 minute. Adauga putina apa si mai lasa la foc un minut. Pune feliile de cartofi deasupra cepei si desupra lor puneti sa se topeasca cele 15 g de unt ramase. Adauga sare si piper si pune stock deasupra cartofilor. Pune tigaia la cuptor si gateste timp de 10 minute, sau pana cand cartofii sunt moi in interior si aurii la exterior. Pentru a servi, aseaza cartofii pe un platou si mielul in mijlocul lor.

Miel in crusta de parmezan si sunca

Miel in crusta de parmezan si sunca 50 g miez de paine, 50 g sunca de Parma, taiata foarte subtire, 4 lingurite parmezan proaspat ras, 1 lingurita patrunjel tocat, sare si piper, 4 bucati de miel, fara os sau 8 cotlete de miel, 1 ou, 4 lingurite ulei de masline, Pentru piureul de praz: 25 g unt, 4 lingurite zeama de legume, 4 bucati de praz, taiate bucati fine, sare si piper, 6 lingurite smantana, 2 lingurite menta

Pentru amestec, puneti intr-un bol painea si amestecati cu sunca de Parma, parmezanul si patrunjelul. Asezoneaza cu piper. Curata cotletele de grasime si bate-le putin. Bate oul intr-o farfurie si asezoneaza cu sare si piper, si apoi unge cotletele. Inveleste cu amestecul de paine, si fiti atenti sa fie in mod egal acoperite. Pune la frigider timp de o ora. Scoate de la rece cu o jumatate de ora inainte de a gati pentru a permite carnii sa revina la temperatura camerei. Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare. Pune cotletele si prajeste timp de 3-4 minute pe fiecare parte pana cand devin crocanti pe dinafara si rosii inauntru. Scoate-le din tigaie si sterge-le cu un prosop de hartie. Pentru piureul de praz pune untul si zeama la fiert intr-un vas pana cand se intareste si formeaza o emulsie. Adauga prazul si sare, acopera cu un capac si gateste timp de 3-4 minute pana cand s-au fragezit dar au ramas verzi. Adauga smantana si menta. Amesteca pentru a obtine un piure omogen si adauga dupa gust sare si piper Cand inca este cald, aseaza-l pe farfurii pentru a-l servi. Aranjeaza pe fiecare farfurie cate un cotlet.

Miel cu cartofi la cuptor

Miel cu cartofi la cuptor 1 kg carne, 4 cepe, un dovlecel, 3 adrei grasi, 3 linguri cu pasta de tomate, 500 g cartofi, 200 g untura sau ulei, sare, piper, cimbru, boia de ardei

Carnea de miel spal-o si condimenteaz-o pe toate partile cu sare, piper, cimbru si boia dulce. Asaz-o apoi intr-o tava adanca si stropeste-o cu jumatate din cantitatea de untura sau ulei. Cand carnea este inabusita, scoate-o intr-un alt vas. Separat, curata ceapa, tai-o marunt si caleste-o in grasimea ramasa de la carne. Adauga pasta de tomate cu putina supa sau apa, ardeii taiati fasii si dovlecelul rondele. Dupa aproximativ 15-20 de minute pune carnea si cartofii taiati cuburi mari. Lasa la cuptor sa se rumeneasca bine.

1 | 2 | 3 | 4