Prajitura cu branza New York

Prajitura cu branza New YorkSe incinge cuptorul foarte bine, se aseaza hartie de copt pe fundul unei tavi rotunde; Pentru pregatirea blatului, se topeste untul, se amesteca biscuitii pana se topeste zaharul. Amestecul se pune pe fundul tavii si se preseaza, se tine 10 minute la cuptor si se raceste apoi; Pentru a pregati umplutura se mareste temperatura cuptorului; Se pune branza dulce intr-un castron si se amesteca cu mixerul la viteza mica. Se adauga treptat zaharul, faina, putina sare; Se adauga treptat vanilia si sucul de lamaie. Totul se amesteca cu mixerul, pana se omogenizeaza; Cca 200 ml din crema se tine, iar restul se pune deoparte; Se pregateste tava pentru umplut, se unge bine si se pune hartia de copt pe fund. Se toarna umplutura in tava si se pune la foc, 25 minute; Se scoate si se da la racit, moment in care prajitura s-ar putea sa capete o crusta crocanta; Se prepara prin amestecare toppingul, din smantana ramasa si se toarna peste prajitura. Se acopera prajitura si se da la frigider, cca 8 ore; Se desprinde prajitura din tava cu cutitul, se aseaza pe o farfurie si se despride hartia.


12 portii

Pentru blat
100 g unt topit
10 biscuiti digestivi, sfaramati
1 lingura zahar tos
Crema
1 kg de branza dulce
250 g zahar tos
3 linguri de faina
esenta de vanilie
1 lingurita suc de lamaie
coaja rasa de la o lamaie
3 oua mari plus 1 galbenus
300 ml smantana
1 varf cutit sare
Toppingul de smantana
150 ml smantana
1 lingura zahar alb tos
2 lingurite suc de lamaie

Pofta Buna !