Miel cu iaurt

Miel cu iaurtCarnea se curata de pielite, se spala si se tamponeaza cu un prosop de hartie. Se prepara sosul pentru marinat din usturoi pisat, ceapa tocata marunt, zeama de lamaie si condimente, dupa care se pune peste bucatile de carne si se lasa intr-un vas mai mult timp, pentru a se patrunde. Intr-o punga pentru cuptor se pune o lingurita de faina, se scutura bine si se arunca faina ramasa. Se pune friptura si amestecul de iaurt in punga, se inchide bine si se inteapa in cateva locuri. Se coace la foc mediu timp de circa 2 ore. Iar din cand in cand se inteapa cu o scobitoare punga, daca s-a balonat prea mult si risca sa atinga peretii cuptorului. se serveste cu o selectie de legume fierte la aburi.


4 portii

600 g carne de miel
200 g iaurt
4 catei de usturoi
100 g ceapa
1/2 lamaie
cimbru
sare si piper

Pofta Buna !