Mere cu varza rosie

Mere cu varza rosieVarza tocata fin se amesteca cu ceapa taiata in rondele si se calesc impreuna in putin ulei, timp de 5 minute, dupa care se adauga vinul, jumatate din cantitatea de coarne si condimentele, calindu-se inca 10 minute. Merele se spala si se sterg de apa, dupa care li se scot cotoarele si se scobesc, formandu-se 4 paharele. Sunca se taie in cubulete si se amesteca cu restul de coarne, iar cu aceasta compozitie se umplu paharelele din mere. Varza se pune in 4 forme termorezistente, iar in mijloc se pun merele umplute si se coc in cuptor circa 30 de minute.


4 portii

4 mere mari
100 g sunca presarata
400 g varza rosie
1 legatura de ceapa verde
100 g coarne
100 ml vin rosu
30 ml ulei
2 foi de dafin
chimen
cuisoare
sare si piper

Pofta Buna !