Mancare de cartofi cu carnati afumati

Mancare de cartofi cu carnati afumati Ceapa taiata marunt se caleste in untdelemn, se adauga apoi un varf de lingurita cu boia dulce de ardei. Se amesteca de 2-3 ori si, imediat, se adauga carnatii taiati in felii de 1 cm grosime sau, daca este prea subtire, in bucati de circa 6-7 cm. Se amesteca de 4-5 ori si se stinge cu circa 250 ml apa fierbinte. Cand clocoteste apa, se adauga cartofii taiati in sferturi, se completeaza apa pana la nivelul cartofilor, se sareaza si se pune un varf de cutit cu piper. Se lasa sa fiarba acoperiti circa 20 de minute, ca sa se inmoaie. Sosul nu se ingroasa cu faina. Acesta va fi foarte gustos cu aroma de afumatura. Cand se ia mancarea de pe foc, se presara cu patrunjel sau marar taiat marunt.


4 portii

200 g carnati afumati
700-800 g cartofi
100 g ceapa
50 ml untdelemn
boia dulce
patrunjel
marar
sare si piper

Pofta Buna !