Prepelita la tava

Prepelita la tava Prepelitele se jumulesc, se parlesc pe flacara, se sterg, li se scot intestinele, maruntaiele si plamanii care se arunca, oprind doar ficatul, care se introduce in prepelita curatata. Se sareaza si se pipereaza putin. Prepelitele se aseaza intr-o tava unsa cu unt si se introduc in cuptorul incins. Se frig 20-25 de minute si, intre timp, se stropesc din cand in cand cu sosul din tava, care s-a lasat din ele. Cand sunt aproape gata, se sting cu vin si cu o lingura de coniac sau cu un pahar cu supa din oase. Cand sunt gata, prepelitele se scot din tava, iar sosul se lasa sa scada. Se servesc pe un platou rotund, dispuse in jurul garniturii care a fost asezata la mijloc ca o piramida, iar deasupra se toarna sosul.


4 portii

4 prepelite
50 g unt
50 g slanina
100 ml vin
sare si piper

Pofta Buna !