Pui cu orez si ananas

Pui cu orez si ananas Zeama din compotul de ananas se amesteca bine cu amidonul si sosul de soia, carnea de pui se taie fasii lungi si se marineaza in sosul format. Prazul si ardeiul se taie inele si se calesc in margarina incinsa, dupa care se adauga carnea marinata, scursa de zeama. Dupa ce s-a rumenit putin, carnea se scoate, iar in tigaie se pun fructele de ananas si se calesc pentru cateva minute. Se pune din nou in tigaie carnea impreuna cu prazul, peste ananas, apoi se adauga sosul in care s-a marinat si se fierbe pentru cateva minute, pana incepe sa se lege. Se serveste pe platou sau farfurie, cu orezul fiert si ornat cu inele de ceapa verde.


4 portii

1 compot de ananas
400 g piept de pui
100 g orez
1 praz
1 ardei iute
50 g margarina
1 leg de ceapa verde
50 ml sos de soia
20 g amidon alimentar
sare si piper

Pofta Buna !