Prajituri, Torturi

Prajitura cu branza New York

Prajitura cu branza New YorkSe incinge cuptorul foarte bine, se aseaza hartie de copt pe fundul unei tavi rotunde; Pentru pregatirea blatului, se topeste untul, se amesteca biscuitii pana se topeste zaharul. Amestecul se pune pe fundul tavii si se preseaza...[ toata reteta ]

Tort Diplomat

Tort DiplomatSe pune gelatina la inmuiat cu zeama de compot, coktail si zeama de lamaie si se lasa sa se intareasca (daca e pusa langa o sursa de caldura se intareste in max 3 ore); Gelatina, galbenusurile si zaharul se pun la foc mic pana se face ca o ciulama...[ toata reteta ]

Tort Tiramisu cu crema de brinza

Tort Tiramisu cu crema de brinzaSe dizolva cafeaua in apa calda si se lasa la racit. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul timp de 10 minute cu mixerul; Se adauga brinza crema si smantana si se mai amesteca inca 10 minute cu mixerul...[ toata reteta ]

Dobos tort

Dobos tortSe bat ouale cu zaharul vanilat pana se dizolva, se adauga praful de copt si faina cernuta si se framanta aluatul; Se imparte aluatul in sase bucati, care se intind pe planseta presarata cu faina, se ung tavile pe spate cu unt, se tapeteaza cu faina si se coc pe rand cele 6 foi...[ toata reteta ]

Tort de ciocolata din Lotringia

Tort de ciocolata din LotringiaSe incinge cuptorul la 200 grade, se rupe ciocolata bucatele, se incalzeste frisca, dar nu se da in fiert si se topeste ciocolata in frisca fierbinte. Se adauga untul, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca putin...[ toata reteta ]

Tort de ciocolata

Frigarui de fructe exoticePreincalziti cuptorul.Topiti ciocolata si untul in baine-marie.Amestecati-le pana se uniformizeaza. Amestecati galbenusurile, zaharul si faina intr-un bol. Adaugati ciocolata.[toata reteta]

Tarta cu afine

Tarta cu afineSe sfarama biscuitii, se amesteca cu untul topit, se toarna intr-o forma unsa cu unt, se da tava la congelator pentru 15 minute; Se pune trei sferturi din cantitatea de afine intr-o craticioara cu 3 linguri de apa si cu 200 g zahar...[ toata reteta ]

Creme si spume, Budinci, Inghetata

Mousse au chocolat

Mousse au chocolatSe topeste ciocolata pe baie de aburi, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat si cu smantana, albusurile se bat spuma si se adauga la galbenusurile amestecate...[ toata reteta ]

Piersici cu crema

Piersici cu cremaIntr-un lighenas se amesteca cu lingura smantana, oul, zaharul, untul topit si faina impreuna cu amoniacul, apoi se framanta cu mana 2-3 min; Se obtine un aluat mai virtos care se lasa sa stea 3-4 ore...[ toata reteta ]

Crema cu fructe uscate

Crema cu fructe uscateStrecurati branza de vaci.Intre timp, bateti, intr-un bol, galbenusul cu 25 g de zahar. Adaugati faina in timp ce bateti si asigurati-va ca nu se formeaza cocoloase.Fierbeti laptele cu zaharul vaniliat si adaugati-l peste amestec, batandu-l. Continuati sa le bateti pana crema devine uniforma.
[toata reteta]

Budinca de inghetata Nesselrode

Budinca de inghetata NesselrodeSe pune piureul de castane intr-un castron si se freaca bine cu zaharul tos si jumatate din batonul de vanilie, cu o lingura de lemn, pentru a obtine o crema consistenta; Se prepara crema de vanilie din lapte, galbenusuri, restul de vanilie si zahar...[ toata reteta ]

Cafele

Cafea mexicana

Cafea mexicanaSe pune cafeaua si chimenul intr-un filtru de cafea si se pune apa in dispozitivul special, al filtrului; Intr-un vas mic, se combina zaharul brun cu siropul de ciocolata si laptele...[ toata reteta ]

Cafea la nisip

Cafea la nisipIntr-un flingean (vas din cupru de marimea unui lighean) se infierbanta bine cca 2-3 kg nisip; In el se asaza ibricul de cupru care este dimensionat pentrut maxim 2 cafele...[ toata reteta ]

Ness Cafe Frappe

Ness Cafe FrappeSe freaca bine nessul cu zaharul si cu apa, adaugata cate putin pina se obtine cca 1 litru de ness; Se toarna amestecul in 6 pahare inalte, pana la jumatate...[ toata reteta ]

1 | 2 | 3 | 4