Iepure cu tulpini de telina

Iepure cu tulpini de telina Carnea de iepure se curata, se spala, se sterge bine de apa, se portioneaza, apoi se pune timp de 30 de minute intr-o marinata formata din ulei, sare si piper, usturoi si verdeata, ambele tocate marunt si stropite cu zeama de lamaie. O tava se unge cu putin ulei din marinata, se aseaza felii de bacon, apoi bucati de iepure, iar deasupra lor din nou bacon, dupa care se prind cu scobitori si se introduce tava in cuptorul incins pentru circa 20 de minute. Cand carnea e aproape gata, in tava se toarna sucul de rosii, iar pe langa carne se pune ardeiul taiat julien si tulpini de telina de 5-6 cm lungime. Tava se introduce din nou in cuptor pentru circa 10 minute. Cand totul este gata, iepurele se serveste pe pat de legume, cu sosul din tava turnat pe deasupra.


4 portii

600 g carne de iepure
200 g tulpini de telina
200 g bacon
100 g ardei colorat
200 ml suc de rosii
1 lamaie
30 ml ulei de masline
1 leg de patrunjel
4 catei de usturoi
sare si piper

Pofta Buna !