Iepure cu ciuperci

Iepure cu ciuperci Carnea de iepure se tine la bait, format din ceapa, telina, foi de dafin si vin, timp de cateva ore, ca sa se fezandeze. Apoi se spala, se sterge cu un servet curat si se portioneaza. Intr-o tigaie se topeste untul si se prajesc bucatile de iepure pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos, apoi se scot si se tin la cald. Ciupercile si ardeiul se curata, se spala si se taie dupa preferinte, apoi se pun la calit in untul ramas dupa prajirea carnii, la foc mic, pana incep sa se inmoaie, apoi se condimenteaza. Se adauga carnea peste ciuperci, se stropeste cu vin si se mai inabusa cateva minute cu un capac deasupra. Se serveste pe platou sau farfurie, cu ciupercile si ardeii langa carne, ornat cu frunze de salata verde.


4 portii

600 g carne de iepure
400 g ciuperci
50 g unt
50 g ardei colorat
50 g telina
50 g ceapa
50 ml vin alb
2 foi de dafin
sare si piper

Pofta Buna !