Guvid cu orez

Guvid cu orezGuvizii se curata, se spala, se scurg de apa. Slanina si ceapa se taie julien. Orezul se alege, se spala si se pune la fiert. Intr-o cratita cu unt topit se pun slanina taiata in bucatele si cepele tocate marunt, iar dupa ce incep sa capete o culoare aurie, se adauga pestele. Bucatile de guvid se ontorc pe ambele parti, iar dupa ce s-au prajit putin se scot si se tin la cald. In aceeasi cratita se pun rosiile taiate in cuburi, sarea, piperul si boiaua. Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic aproape jumatate de ora. Se pune apoi pestele, se lasa totul sa mai fiarba la foc mic si se serveste cu orezul fiert.


4 portii

600 g guvid
125 g slanina
40 g unt
100 g ceapa
100 g rosii
150 g orez
boia
sare si piper

Pofta Buna !