Gasca salbatica cu banane

Gasca salbatica cu banane Pieptul de gasca se curata, se sterge, apoi se portioneaza in fasii si se condimenteaza dupa gust, cu sare si piper. In untul topit intr-o tigaie, se prajesc bucatile de carne pe ambele parti la foc mic si se adauga din cand in cand apa pentru a se inabusi, apoi se scot separat. Se unge o tava cu unt, se aseaza carnea, apoi ceapa si ardeiul, ambele taiate rondele, si deasupra felii de banana, iar dupa aceea se introduce tava la cuptor. In tigaia in care s-a prajit carnea se adauga condimentele, faina, branza topita si putina apa, apoi se amesteca totul pe foc mic, pana devine o crema omogena. Se serveste pe platou sau farfurie, cu sosul obtinut pe deasupra.


4 portii

600 g piept de gasca
150 g banane
100 g ceapa
100 g ardei kapia
50 g unt
30 g faina
50 g branza topita
3 g boia dulce
3 g curry
sare si piper

Pofta Buna !