Ciorba de rosii

Ciorba de rosiiSpeli, cureti si tai nu prea marunt legumele, apoi le pui la fiert, intr-un vas cu apa, impreuna cu ceapa intreaga. Cand s-au patruns, adaugi rosiile decojite si taiate marunt. Le mai lasi sa clocoteasca 20 de minute, apoi strecori legumele si le dai prin sita, iar ceapa o arunci. Piureul de legume si zeama in care au fiert se amesteca si se pun din nou la fiert, cu pastele fainoase si o lingura de ulei. La sfarsit, adaugi si verdeata si mai dai intr-un clocot. Pentru copiii peste un an, poti prepara ciorba de rosii si cu putina smantana.


Ingrediente

500 ml apa
1 ceasca de zarzavat amestec (morcov, pastarnac sau radacina de patrunjel, ardei gras, dovlecel)
1 ceapa
3-4 rosii mari, bine coapte
patrunjel verde
1 lingura de ulei
3-4 linguri de paste fainoase (de dimensiuni cat mai mici)

Pofta Buna !