Ciorba cu zeama de varza

Ciorba cu zeama de varza Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete, cepele se curata si se lasa intregi, morcovii si pastarnacii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare, apoi se pune totul la calit cu putin ulei. Separat, se fierb zeama de varza si varza acra taiata felii subtiri. Tot separat se fierbe si orezul ales si spalat in mai multe ape. Peste legumele calite se aduga putina apa si orezul fiert, se scoate ceapa si se mai fierbe circa 15 minute. Se adauga varza si zeama de varza fierte, se pune piperul si se gusta de sare, apoi se adauga patrunjelul verde tocat.


4 portii

300 g varza acra
500 ml zeama de varza
200 g cartofi
100 g ceapa
50 g orez
50 g morcovi
50 g pastarnac
30 ml ulei
1/2 leg de patrunjel
sare si piper

Pofta Buna !