Calcan cu capere

Calcan cu capereAsezati calcanul intr-o cratita mare, adaugand sare si otet in apa, si lasati-l sa fiarba. Luati spuma si fierbeti-l 5 minute. Scurgeti-l. Indepartati-i pielita si asezati bucatile pe un platou. Puneti-le deoparte si mentineti-le calde. Topiti untul intr-o craticioara, la foc mic. Adaugati sare si piper. Bateti-le cu un tel, pentru a face untul putin spumos. Odata ce untul este auriu, turnati-l peste calcan. Asezati caperele in cratita calda inca si asezati-le un minut-doua. Presarati caperele peste calcan. Adaugati patrunjel. Serviti-le imediat cu cartofi fierti.



4 portii

5 linguri de otet alb de vin
600 g de calcan taiat bucati
60 g de unt
1 borcan de capere murate
1 lingura de patrunjel tocat
sare si piper

Pofta Buna !