Manapsag az egyik legnepszerubb dieta a 90 napos

Lenyege a szetvalasztas, ami az jelenti, hogy a gyomorba minden nap csak egyfele taplalek jut, ami megkonnyiti az emesztest. Ez a fogyokura megvaltoztatja a szervezet mukodeset, igy garantalja, hogy sulyunk nem novekszik ujra. A dieta 90 napig tart. Bar elso olvasatra kicsit bonyolultnak tunhet ez az etrend, de egy het utan mar hozza is szokunk. A negynapos szakaszokbol allo dieta soran protein, kemenyito, szenhidrat es gyumolcsnapok valtakoznak. A sorrendet nem szabad megvaltoztatni. Fontos, hogy az etrendben semmit sem szabad atugorni. A dieta alatt havonta egyszer viznapot kell tartani, amely a gyumolcsnap utan kovetkezik. Ekkor egesz nap csak vizet fogyaszthatunk, majd a proteinnappal folytatjuk. Kavet es teat barmennyit ihatunk, de szigoruan tej es cukor nelkul. A dietat abba lehet hagyni elobb, ha mar nem akarsz tobbet fogyni, am a szetvalasztas jotekony hatasa igazan csak a 90 nap letelte utan ervenyesul. A dieta befejezsse utan ugyanugy ehetunk, mint korabban, egy feltetellel: a reggeli meg 90 napig csak gyumolcs lehet. Ha ebben a 90 napban meg 3 kilot leadunk, akkor biztosak lehetunk abban, hogy megvaltozott szervezetunk mukodese.

REGGELI - minden napra:

Minden reggeli ugyanaz: egy keves gyumolcs, ket alma, korte, barack, vagy egy marek apro gyumolcs, eper, malna, szolo, cseresznye....... stb. Fontos, hogy az utolso gyumolcseves utan 1 ora teljen el az ebedeles elott.

1. nap PROTEINNAP:

Tejet, sajtot csak ezen a napon szabad enni. Ebed: 3 szelet (20 dkg) fott, vagy sult hus, hozza egy szelet kenyer. Hus helyett fogyaszthatunk 3 tojast, sutve vagy fozve, vagy a hussal megegyezo mennyisegu sajtot. Salatat - olaj nelkul - korlatlan mennyisegben ehetunk. Ebed utan 2 dl teszta nelkuli levest igyunk. Vacsora: ugyan az, mint az ebed, de leves nelkul. Ugyeljunk arra, hogy ugyanazt, es ugyanannyit egyunk mint ebedre ettunk. Tehat ha hust ebedeltunk, akkor hust vacsorazzunk, vagy ha tojast, akkor tojas legyen a vacsora is.

2. nap KEMENYITONAP:

Ebed: Barmilyen zoldsegfele (bab, borso, zoldbab, lencse, sargarepa, burgonya) fozve. Etelizesitot, sot, paradicsomszoszt vagy fott paradicsomot hasznalhatunk. Egy szelet kenyer es salata izles szerint. Ebed utantol salatat barmennyit fogyaszthatunk. Vacsora: ugyanaz, mint az ebed, de harmadaval kevesebb mennyisegben.

3. nap SZENHIDRATNAP:

Ebed: fott teszta fuszerezve, peldaul spagetti szosszal, vagy barmilyen sos sutemeny (pogacsa). Tevedes ne essek, tilos a spagettira sajtot szorni!!! Vacsora: Ket kisebb szelet torta, esetleg 3 adag fagyi es kotelezoen 1 szelet (3 kocka) fozocsokolade.

4. nap GYUMOLCSNAP:

Egesz nap, barmilyen gyumolcs (gyumolcsle) barmilyen mennyisegben.


Sok sikert !